Информации за вести

Нешто за прекинувачите

2022-10-07

Коло прекинувачите се неопходни, а на многу експерти им се потребни за да спречат пожар во колото предизвикана од струја на краток спој.


Минијатурен Познато е дека прекинувачите кратко штитат само од скокови на напон период, додека прекинувачот штити прекумерна струја во жиците.


Ако има пренапон, може да го оштети апаратот. Сепак, над-напонот ќе не предизвикува пожар ако го напојува автоматски прекинувач.


Коло прекинувачите штитат од прекумерна струја, што дури може да ја изгори куќата, и ова може да се случи дури и без пренапон.


Примена на Прекинувачи

•      Тие вклучуваат употреба во индустриите

•      Тие вклучуваат употреба во индустрии, градежни и комерцијални проекти за префрлување на товари.

•      За да помогне во одржувањето на електричните компоненти безбеден и системот безбеден, важно е да го заштитите системот со помош на прекинувачите.

•      MCB е најчестото коло кога е доаѓа до нисконапонски кола. Постојат повеќе помали кола во a едно коло. Секој од нив се контролира со MCB, па само засегнатите колото ќе се исклучи ако се појави некаков проблем.


Сите уредите произведени од ZHEJIANG YUELONG се изведуваат во строга согласност со процесот на производство. Затоа, тие се грижат да нема грешки во развојот и продажбата.


ЖЕЈАНГ YUELON отсекогаш се покажал дека обезбедува одржливи решенија кои му помагаат на клиенти, а нивните производи се многу ефикасни и доверливи.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept